Inhoud

Structuur En Gebruik Van De Modules

De modules gebruiken -waar mogelijk- een vaste structuur. Als voorbeeld gebruiken we de module 'Gauss-eliminatie'. We maken volgende onderverdeling:

  1. Een korte inleiding, eventueel met theorie.
  2. Een overzicht van het beschikbare materiaal bij deze module: theorie, oefeningen en uiteraard de applet.
  3. Een korte beschrijving en handleiding bij de applet.
  4. Enkele screenshots, eventueel met legende (ter vervanging van de handleiding).
  5. Een link naar informatie voor applet-ontwikkelaars. Dit onderdeel is enkel beschikbaar bij recent ontwikkelde applets. Zie ook 'Meewerken aan Ilona'.

In tegenstelling tot vorige versies beschikt Ilona niet meer over een eigen cursusbeheersysteem. Voor het linken van modules aan cursussen kan Minerva gebruikt worden.

Gebruik Van De Curios-oefeningen

U kan de Curios-oefeningen gebruiken voor uw cursus door volgende stappen te volgen:

Voor meer informatie over het gebruik van Curios (toevoegen en wijzigen van vragen, opvragen van resultaten, ...) verwijzen we door naar de afdeling Onderwijstechnologie (ICT&O).

Overzicht Van De Beschikbare Theorie

De theorie bij de modules is voornamelijk afkomstig uit volgende cursussen, die beschikbaar zijn voor gebruik bij Ilona:

Meewerken Aan Ilona

Het succes van een leeromgeving is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit en kwantiteit van het beschikbare materiaal, daarom kan eenieder een bijdrage leveren:

Wie materiaal wenst beschikbaar te stellen of interesse heeft in de ontwikkeling van applets kan contact opnemen met de contactpersonen vermeld op de hoofdpagina.